Kasza manna z pieczonymi winogronami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 szklanki wody
  • 125 g serka Philadelphia Light
  • 2 łyżeczki serka Philadelphia Light
  • 1 mała kiść winogron
  • 1 garść migdałów
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C (termoobieg), winogrona połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut.
  2. W garnku wymieszaj kaszę z wodą, cukrem i solą. Gotuj, aż zgęstnieje (5 minut), cały czas mieszając, na koniec gotowania dołóż 125 g serka i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Kaszę mannę przelej do dwóch miseczek, posyp winogronami i migdałami pociętymi na mniejsze kawałki. Na winogrona nałóż po łyżeczce serka.

Mam ochotę na

Sernik na zimno z mango
Sernik na zimno z mango
czas przygotowania: 60 minut
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
czas przygotowania: 30 minut
Makrela z ziemniakami
Makrela z ziemniakami
czas przygotowania: 15 minut
Sernik Espresso
Sernik Espresso
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia
Kanapka katsu sando
Kanapka katsu sando
czas przygotowania: 30 minut