Kanapka z boczkiem i szparagami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 2 bułki z ziarnami dyni
  • 2 łyżki masła
  • 1 szalotka
  • 6 szparagów zielonych
  • 6 liści sałaty rzymskiej
  • 250 g serka Philadelphia z ziołami
  • 6 plastrów boczku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Bułki przekrój na pół. Połówki bułki posmaruj serkiem ziołowym.
  2. Na patelni rozpuść masło, dodaj szalotkę pokrojoną w piórka i smaż 3 minuty.
  3. Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki, pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć je na patelnię i smaż 3 minuty, co chwilę mieszając, dopraw solą i pieprzem.
  4. Na patelni usmaż plastry boczku na złoty kolor.
  5. Na posmarowaną serkiem dolną część bułki nałóż połowę szparagów z szalotką, 3 plastry boczku, 3 liście sałaty rzymskiej i przykryj górną połówką bułki. Drugą kanapkę przygotuj w ten sam sposób.

Mam ochotę na

Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
czas przygotowania: 45 minut
Polenta z serkiem i borowikami
Polenta z serkiem i borowikami
czas przygotowania: 45 minut
Makrela z ziemniakami
Makrela z ziemniakami
czas przygotowania: 15 minut
Pieczona owsianka
Pieczona owsianka
czas przygotowania: 25 minut
Mleczna kanapka
Mleczna kanapka
czas przygotowania: 45 minut + 30 minut chłodzenia