Kanapka katsu sando

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 plastry schabu bez kości
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 60 g panko
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. W miseczce wymieszaj keczup, musztardę, sos sojowy i cukier trzcinowy.

2. Plastry schabu rozbij tłuczkiem i przypraw solą i pieprzem. Przygotuj dwa głębokie talerze. Do jednego nasyp panko, w drugim roztrzep jajko. Panieruj mięso i smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety przełóż na talerz.

3. Chleb pozbaw skórki. Dwie kromki posmaruj solidną porcją serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Nałóż na nie liście sałaty, kotlety oraz sos. Tak przygotowane przykryj pozostałym pieczywem. Ułóż kanapki jedna na drugiej, przekrój na pół i podawaj.

Mam ochotę na

Żeberka w sosie BBQ
Żeberka w sosie BBQ
czas przygotowania: 2 godziny
Jabłkowe churros
Jabłkowe churros
czas przygotowania: 50 minut
Sernik na zimno z mango
Sernik na zimno z mango
czas przygotowania: 60 minut
Pingwiny z oliwek i serka Philadelphia
Pingwiny z oliwek i serka Philadelphia
czas przygotowania: 15 minut
Muffiny śniadaniowe
Muffiny śniadaniowe
czas przygotowania: 10 minut