Kanapka katsu sando

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 plastry schabu bez kości
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 60 g panko
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. W miseczce wymieszaj keczup, musztardę, sos sojowy i cukier trzcinowy.

2. Plastry schabu rozbij tłuczkiem i przypraw solą i pieprzem. Przygotuj dwa głębokie talerze. Do jednego nasyp panko, w drugim roztrzep jajko. Panieruj mięso i smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety przełóż na talerz.

3. Chleb pozbaw skórki. Dwie kromki posmaruj solidną porcją serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Nałóż na nie liście sałaty, kotlety oraz sos. Tak przygotowane przykryj pozostałym pieczywem. Ułóż kanapki jedna na drugiej, przekrój na pół i podawaj.

Mam ochotę na

Muszle z polędwiczkami orientalnymi
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka brokułowa z makaronem z soczewicy
Sałatka brokułowa z makaronem z soczewicy
czas przygotowania: 40 minut
Chlebek naan
Chlebek naan
czas przygotowania: 30 minut + czas wyrastania ciasta
Pulpety w sosie chrzanowym
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut
Podudzia z kurczaka z warzywami
Podudzia z kurczaka z warzywami
czas przygotowania: 60 minut