Kanapka katsu sando

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 plastry schabu bez kości
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 60 g panko
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. W miseczce wymieszaj keczup, musztardę, sos sojowy i cukier trzcinowy.

2. Plastry schabu rozbij tłuczkiem i przypraw solą i pieprzem. Przygotuj dwa głębokie talerze. Do jednego nasyp panko, w drugim roztrzep jajko. Panieruj mięso i smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety przełóż na talerz.

3. Chleb pozbaw skórki. Dwie kromki posmaruj solidną porcją serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Nałóż na nie liście sałaty, kotlety oraz sos. Tak przygotowane przykryj pozostałym pieczywem. Ułóż kanapki jedna na drugiej, przekrój na pół i podawaj.

Mam ochotę na

Pierogi piernikowe
Pierogi piernikowe
czas przygotowania: 65 minut
Tort z czekoladowymi cukierkami
Tort z czekoladowymi cukierkami
czas przygotowania: 70 minut
Kulki serowe
Kulki serowe
czas przygotowania: 15 minut
Ciasteczka dla Mikołaja
Ciasteczka dla Mikołaja
czas przygotowania: 90 minut
Budyń z komosy z truskawkami
Budyń z komosy z truskawkami
czas przygotowania: 30 minut