Kanapka katsu sando

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 plastry schabu bez kości
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 60 g panko
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. W miseczce wymieszaj keczup, musztardę, sos sojowy i cukier trzcinowy.

2. Plastry schabu rozbij tłuczkiem i przypraw solą i pieprzem. Przygotuj dwa głębokie talerze. Do jednego nasyp panko, w drugim roztrzep jajko. Panieruj mięso i smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety przełóż na talerz.

3. Chleb pozbaw skórki. Dwie kromki posmaruj solidną porcją serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Nałóż na nie liście sałaty, kotlety oraz sos. Tak przygotowane przykryj pozostałym pieczywem. Ułóż kanapki jedna na drugiej, przekrój na pół i podawaj.

Mam ochotę na

Owsianka piernikowa
Owsianka piernikowa
czas przygotowania: 20 minut
Spaghetti w kremowym sosie
Spaghetti w kremowym sosie
czas przygotowania: 25 minut
Minitorcik à la węgierski
Minitorcik à la węgierski
czas przygotowania: 35 minut
Souvlaki
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia
Szaszłyki z dorszem, batatem i cukinią
Szaszłyki z dorszem, batatem i cukinią
czas przygotowania: 25 minut