Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 400 g filetów halibuta bez skóry
  • 60 g serka Philadelphia Light
  • 1 cytryna
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Filety halibuta dokładnie myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym układamy w naczyniu żaroodpornym.
  2. Na patelni lekko dusimy w oleju posiekaną cebulę. Kiedy będzie miękka, dodajemy sok z połowy cytryny, musztardę, serek Philadelphia Light i posiekaną pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i powstałą pastę nakładamy na filety halibuta. Na wierzchu układamy plasterki cytryny. Naczynie z rybą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w pozycji góra-dół do 210°C i pieczemy 15 minut.
  3. Rybę można podawać z ryżem i mizerią.

Mam ochotę na

Sernik amerykański z polewą toffi i orzechami
Sernik amerykański z polewą toffi i orzechami
czas przygotowania: 50 minut
Pizza na spodzie z kalafiora
Pizza na spodzie z kalafiora
czas przygotowania: 45 minut
Arancini
Arancini
czas przygotowania: 30 minut
Pizza neapolitańska
Pizza neapolitańska
czas przygotowania: 20 minut + 25 godz. autolizy i wyrastania ciasta
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
czas przygotowania: 25 minut