Grillowane warzywa z dipami z serka Phily

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 4 czerwone słodkie papryki
  • 20 małych słodkich czerwonych i żółtych papryczek
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 duży czerwony pomidor
  • 2 zielone cukinie
  • 6 małych cebulek
  • 250 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz cayenne
  • świeży szpinak i kiełki do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Duże papryki przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne. Cebulę pokrój w krążki.
  2. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Cukinię i pomidora pokrój wzdłuż na cienkie plastry, skrop oliwą z oliwek.
  3. Warzywa grilluj przez około 10 minut.
  4. Serek Philadelphia Original podziel na pół. Z jednej części przygotuj dip cytrynowy, mieszając serek z sokiem z cytryny oraz solą. Do pozostałego serka dodaj pastę z tamaryndowca, syrop z agawy, szczyptę pieprzu cayenne oraz sól.
  5. Warzywa podawaj z dipami serkowymi oraz liśćmi świeżego szpinaku i ulubionymi kiełkami.

Mam ochotę na

Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory
czas przygotowania: 60 minut
Spring rollsy z kurczakiem
Spring rollsy z kurczakiem
czas przygotowania: 30 minut
Sernik z figami
Sernik z figami
czas przygotowania: 30 minut (+czas chłodzenia)
Sernik Espresso
Sernik Espresso
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia
Zupa chrzanowa
Zupa chrzanowa
czas przygotowania: 40 minut