Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Grillowana wiejska pajda z polędwiczką
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
40 minut
Składniki
4 kromki wiejskiego chleba z makiem
1 polędwiczka wieprzowa
1 łyżka oleju
4 ząbki czosnku
4 gałązki rozmarynu
4 gałązki tymianku
2 łyżki masła
sól i pieprz
200 g serka Philadelphia z ziołami
kilka liści natki pietruszki
kilka liści bazylii
kilka liści mięty
oliwa
Sposób przygotowania
Polędwiczkę oczyść, oprósz solą i pieprzem. Obsyp czosnkiem pokrojonym w plasterki, posmaruj olejem.
Rozgrzej olej na patelni i obsmaż mięso z każdej strony.
Obłóż gałązkami tymianku, rozmarynu, masłem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C (termoobieg) przez 20 minut.
Chleb opiecz na złoty kolor, kromki posmaruj z jednej strony serkiem z ziołami.
Upieczoną polędwiczkę pokrój w cienkie plasterki.
Na posmarowane kromki połóż plastry polędwiczki, posyp listkami ziołowymi i skrop oliwą.
Kanapki przykryj kromkami posmarowanymi serkiem.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Cebulowe
Śniadania/kolacje
Warzywa
Liściowe
Wieprzowina
Mięso z piekarnika
Mięso smażone
Mam ochotę na
Szukaj
Hünkar beğendi
czas przygotowania: 50 minut
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
czas przygotowania: ok. 15 minut
Omlet cesarski
czas przygotowania: 20 minut
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
czas przygotowania: 25 minut
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
czas przygotowania: 40 minut