Grillowana wiejska pajda z polędwiczką

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 4 kromki wiejskiego chleba z makiem
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • 200 g serka Philadelphia z ziołami
  • kilka liści natki pietruszki
  • kilka liści bazylii
  • kilka liści mięty
  • oliwa

Sposób przygotowania

  1. Polędwiczkę oczyść, oprósz solą i pieprzem. Obsyp czosnkiem pokrojonym w plasterki, posmaruj olejem.
  2. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż mięso z każdej strony.
  3. Obłóż gałązkami tymianku, rozmarynu, masłem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C (termoobieg) przez 20 minut.
  4. Chleb opiecz na złoty kolor, kromki posmaruj z jednej strony serkiem z ziołami.
  5. Upieczoną polędwiczkę pokrój w cienkie plasterki.
  6. Na posmarowane kromki połóż plastry polędwiczki, posyp listkami ziołowymi i skrop oliwą.
  7. Kanapki przykryj kromkami posmarowanymi serkiem.

Mam ochotę na

Hünkar beğendi
Hünkar beğendi
czas przygotowania: 50 minut
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
czas przygotowania: ok. 15 minut
Omlet cesarski
Omlet cesarski
czas przygotowania: 20 minut
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
czas przygotowania: 25 minut
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
czas przygotowania: 40 minut