Fish burger

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 400 g filetu z karmazyna
  • 2 bułki burgerowe z sezamem
  • 10 g sałaty (2 liście)
  • 40 g świeżego pomidora (2 duże plastry)
  • 10 g krążków czerwonej cebuli
  • 15 g cienkich plastrów świeżego ogórka
  • 30 g masła
  • 6 ml soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 g pieprzu cytrynowego
  • 2 g słodkiej papryki
  • 2 g soli

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. Filet z karmazyna natrzyj wyciśniętym czosnkiem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i solą.
  3. Na rozgrzanej patelni roztop masło i smaż rybę po 4 minuty z każdej strony. Następnie przełóż usmażone kawałki na ręcznik papierowy do odsączenia z tłuszczu.
  4. W tym samym czasie wstaw do piekarnika przekrojone na pół bułki burgerowe i opiekaj je przez 5 minut.
  5. Wymieszaj serek Philadelphia z ziołami z sokiem z cytryny.
  6. Posmaruj dolną połówkę bułki przygotowanym serkiem. Następnie ułóż po kolei: liście sałaty, kawałki ryby, plastry pomidora, krążki cebuli i plasterki ogórka. Przykryj górną połową bułki, również posmarowaną serkiem Philadelphia z ziołami.

Mam ochotę na

Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
czas przygotowania: 30 minut
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory
czas przygotowania: 60 minut
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
czas przygotowania: 40 minut
Tarta dyniowo-brzoskwiniowa
Tarta dyniowo-brzoskwiniowa
czas przygotowania: 70 minut
Sernikowy shake z dynią
Sernikowy shake z dynią
czas przygotowania: 25 minut