Czekoladowe tiramisu

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenia

Składniki

  • 24 podłużne biszkopty do tiramisu
  • 200 ml kawy
  • 2 łyżki amaretto
  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 2 pomarańcze sycylijskie
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania

  1. Wystudzoną kawę połącz z amaretto. Namocz biszkopty i układaj je w pucharkach na samym dnie.
  2. Wyłóż po łyżce serka Philadelphia Milka, posyp gorzkim kakao, wyłóż plastry obranej pomarańczy. Powtórz warstwy, kończąc masą serkową. Oprósz kakao.
  3. Chłodź przez 30 minut w lodówce. 

Mam ochotę na

Grillowana jagnięcina z serkiem Philadelphia podana z polentą
Grillowana jagnięcina z serkiem Philadelphia podana z polentą
czas przygotowania: 5 minut
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
czas przygotowania: 30 minut
Cytrynowo-kokosowa tarta z serkiem Philadelphia
Cytrynowo-kokosowa tarta z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 1 godzina
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
czas przygotowania: 30 minut
Grillowany łosoś z serkowym dipem
Grillowany łosoś z serkowym dipem
czas przygotowania: 20 minut