Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Croissant z serkiem, jajecznicą, awokado i sałatą
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
2 croissanty maślane
4 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżka masła
100 g serka Philadelphia z ziołami
1 dojrzałe awokado
2 garście mieszanki sałat
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Awokado obierz, pokrój w cienkie plasterki.
W miseczce roztrzep jajka z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozpuść masło i usmaż delikatną jajecznicę, często mieszając – powinna pozostać kremowa.
Croissanty przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Posmaruj wnętrze serkiem.
Nałóż jajecznicę, następnie awokado i świeżą sałatę.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Śniadania/kolacje
Warzywa
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Ośnieżone serniczki z owocami
czas przygotowania: 55 minut
Zupa z czerwonej kapusty
czas przygotowania: 30 minut
Kurczak w szpinaku
czas przygotowania: 30 minut
Brownie Trifle
czas przygotowania: 10 minut
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut