Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 2 małe lub 1 duża żółta papryka, wydrążona i pokrojona w kawałki
  • 2 średnie cukinie
  • 2 małe czerwone cebule, pokrojone w plastry
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • dwa kawałki ciabatty, każdy kawałek wielkości 1/3 bochenka
  • 120 g serka Philadelphia Light
  • 2 łyżeczki pesto z bazylii

Sposób przygotowania

  1. Wrzuć kawałki warzyw do oliwy z oliwek i delikatnie smaż, aż do ich zmiękczenia. Przypraw do smaku.
  2. W międzyczasie przetnij ciabattę w poziomie na dwa kawałki. Opiecz ją lub podgrzej na płycie do pieczenia. Rozsmaruj na każdym kawałku serek Philadelphia.
  3. Połóż ciepłe warzywa na ciabattę z serkiem Philadelphia.

Wskazówka:
Przekąskę podawaj na ciepło.

Mam ochotę na

Zupa krem z topinamburu
Zupa krem z topinamburu
czas przygotowania: 50 minut
Trdelník
Trdelník
czas przygotowania: 35 minut + czas oczekiwania i pieczenia
Bánh mì z imbirowym boczkiem
Bánh mì z imbirowym boczkiem
czas przygotowania: 25 minut
Sernik kawowy
Sernik kawowy
czas przygotowania: 45 minut
Wielkanocny pankejk – zając
Wielkanocny pankejk – zając
czas przygotowania: 30 minut