Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Chili con carne
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
90 minut
Składniki
1 łyżka oleju
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka chili
500 g wołowiny (gulaszowej)
300 g krojonych pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka czerwonej fasoli z puszki
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego
1 łyżka cukru
100 ml bulionu lub wody
sól i pieprz
3 łyżki kolendry
125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
Sposób przygotowania
Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej i wrzuć cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj drobno posiekany czosnek i chili. Smaż przez 3 minuty.
Stopniowo dodawaj zmieloną wołowinę, co chwilę mieszając, zrumień z każdej strony.
Dodaj pomidory, bulion, kmin rzymski, cukier i oregano. Przykryj i gotuj przez 45 minut, co jakiś czas mieszając.
Dołóż koncentrat pomidorowy, dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 15 minut.
Z fasoli odlej płyn i dodaj ją do mięsa, gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.
Podawaj z kleksami serka i świeżą kolendrą. Serwuj z opieczonymi tortillami albo z ryżem.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Mięso
Philadelphia ze szczypiorkiem
Dania główne
Wołowina
Strączkowe
Inne
Pomidory
Mam ochotę na
Szukaj
Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem
czas przygotowania: 15 minut
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
czas przygotowania: 15 minut
Orkiszowe ciasto świąteczne z konfiturą
czas przygotowania: 1,5 godziny
Dip z oliwą i octem balsamicznym
czas przygotowania: 15 minut
Makaroniki czekoladowe
czas przygotowania: 90 minut