Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 1 gruszka
  • ¼ czerwonej cebuli
  • 1 garść rukoli
  • 3 plastry szynki parmeńskiej
  • 2 gałązki tymianku
  • 70 g serka Philadelphia z ziołami
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Gruszkę pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu. 
  2. Na środek wyłóż rukolę i plastry szynki parmeńskiej. 
  3. Cebulę pokrój w piórka i posyp gruszki. 
  4. Dołóż kleksy serka, oprósz solą, pieprzem, listkami tymianku i skrop oliwą.

Mam ochotę na

Bajgiel z łososiem
Bajgiel z łososiem
czas przygotowania: 10 minut
Sałatka ziemniaczana ze stekiem
Sałatka ziemniaczana ze stekiem
czas przygotowania: 45 minut
Lukrowane pierniki
Lukrowane pierniki
czas przygotowania: 30 minut
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
czas przygotowania: 2 godziny
Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
czas przygotowania: 120 minut