Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
10 minut
Składniki
1 gruszka
¼ czerwonej cebuli
1 garść rukoli
3 plastry szynki parmeńskiej
2 gałązki tymianku
70 g serka Philadelphia z ziołami
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Gruszkę pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.
Na środek wyłóż rukolę i plastry szynki parmeńskiej.
Cebulę pokrój w piórka i posyp gruszki.
Dołóż kleksy serka, oprósz solą, pieprzem, listkami tymianku i skrop oliwą.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Cebulowe
Warzywa
Liściowe
Owoce
Kuchnia włoska
Gruszki
Przystawki i przekąski
Wieprzowina
Mam ochotę na
Szukaj
Faszerowane patisony
czas przygotowania: 50 minut
Dip ziołowy
czas przygotowania: 5 minut
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut
Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym
czas przygotowania: 20 minut
Sernik czereśniowy na zimno
czas przygotowania: 30 minut oraz czas schłodzenia