Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 1 gruszka
  • ¼ czerwonej cebuli
  • 1 garść rukoli
  • 3 plastry szynki parmeńskiej
  • 2 gałązki tymianku
  • 70 g serka Philadelphia z ziołami
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Gruszkę pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu. 
  2. Na środek wyłóż rukolę i plastry szynki parmeńskiej. 
  3. Cebulę pokrój w piórka i posyp gruszki. 
  4. Dołóż kleksy serka, oprósz solą, pieprzem, listkami tymianku i skrop oliwą.

Mam ochotę na

Faszerowane patisony
Faszerowane patisony
czas przygotowania: 50 minut
Dip ziołowy
Dip ziołowy
czas przygotowania: 5 minut
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut
Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym
Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym
czas przygotowania: 20 minut
Sernik czereśniowy na zimno
Sernik czereśniowy na zimno
czas przygotowania: 30 minut oraz czas schłodzenia