Bánh mì z imbirowym boczkiem

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 1 duża bagietka
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 6 plastrów ogórka
  • 2 kawałki marchewki pokrojonej w zapałki
  • 4 plastry czerwonej cebuli
  • 3 liście mięty
  • 6 listków kolendry
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 plastry boczku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Boczek oprósz solą i pieprzem. Wysmaruj miodem i startym imbirem. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.
  2. Bagietkę przekrój wzdłuż i posmaruj serkiem, dołóż plastry ogórka, kawałki boczku, marchewkę pokrojoną w zapałki, plasterki cebuli i zioła.
  3. Przykryj kanapkę górną częścią i od razu podawaj.

Mam ochotę na

Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
czas przygotowania: 60 minut
Sałatka z kwiatami
Sałatka z kwiatami
czas przygotowania: 10 minut
Karp w kremowym sosie
Karp w kremowym sosie
czas przygotowania: 30 minut
Kanadyjskie frytki
Kanadyjskie frytki
czas przygotowania: 15 minut
Gofry z pomidorami
Gofry z pomidorami
czas przygotowania: 60 minut