Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Bánh mì z imbirowym boczkiem
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki
1 duża bagietka
125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
6 plastrów ogórka
2 kawałki marchewki pokrojonej w zapałki
4 plastry czerwonej cebuli
3 liście mięty
6 listków kolendry
1 łyżka oleju roślinnego
2 plastry boczku
1 łyżka miodu
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Boczek oprósz solą i pieprzem. Wysmaruj miodem i startym imbirem. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.
Bagietkę przekrój wzdłuż i posmaruj serkiem, dołóż plastry ogórka, kawałki boczku, marchewkę pokrojoną w zapałki, plasterki cebuli i zioła.
Przykryj kanapkę górną częścią i od razu podawaj.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Mięso
Philadelphia ze szczypiorkiem
Cebulowe
Kuchnia azjatycka
Śniadania/kolacje
Warzywa
Liściowe
Korzeniowe
Dania główne
Wieprzowina
Mięso smażone
Mam ochotę na
Szukaj
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
czas przygotowania: 60 minut
Sałatka z kwiatami
czas przygotowania: 10 minut
Karp w kremowym sosie
czas przygotowania: 30 minut
Kanadyjskie frytki
czas przygotowania: 15 minut
Gofry z pomidorami
czas przygotowania: 60 minut