Uniwersalny sos pietruszkowy

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 80 ml mleka
  • 40 g natki pietruszki
  • 5 ml soku z cytryny
  • 4 g startej skórki z cytryny
  • 2 g grubo mielonego pieprzu
  • 2 g soli

Sposób przygotowania

  1. Pietruszkę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Cytrynę dokładnie umyj i polej wrzątkiem, a następnie zetrzyj skórkę na małych oczkach.
  3. Wyciśnij sok. W misce zblenduj ze sobą serek Philadelphia z ziołami, sok oraz skórkę z cytryny, mleko, pieprz i sól.

Wskazówka: sos można podawać na zimno i na ciepło.

Mam ochotę na

Crumble z owocami
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
czas przygotowania: 2 godziny
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
czas przygotowania: 30 minut
Sernik baskijski
Sernik baskijski
czas przygotowania: 60 minut przygotowania, noc chłodzenia
Sushi lunch box
Sushi lunch box
czas przygotowania: 45 minut