Przekąski kanapkowe

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • chleb razowy żytni, np. z dodatkiem orkiszu
  • 150 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 8 plasterków okrągłej wędliny z piersi indyka
  • 4 okrągłe plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • ogórek

Sposób przygotowania

  1. Z chleba wykrój okrągłe kawałki. Pomidora i ogórka pokrój w plasterki.
  2. Ułóż warstwami chleb, serek, wędlinę oraz warzywa, przebij wszystko drewnianym patyczkiem.
  3. Podawaj ze szczypiorkiem i rukolą.

Mam ochotę na

Kulki serowe
Kulki serowe
czas przygotowania: 15 minut
Kopytka brokułowe
Kopytka brokułowe
czas przygotowania: 45 minut
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka z quinoą
Sałatka z quinoą
czas przygotowania: 30 minut
Jajka w gniazdkach z cukinii z młodymi ziemniakami
Jajka w gniazdkach z cukinii z młodymi ziemniakami
czas przygotowania: 40 minut