Pieczone marchewki z serkiem czosnkowym

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 10 młodych marchewek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

1. Marchewki obierz i przetnij wzdłuż na połówki. Oprósz solą i pieprzem, skrop miodem i łyżką soku z cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez 15 minut (termoobieg).

2. Serek połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oliwą i resztą soku z cytryny.

3. Upieczone marchewki podawaj z sosem czosnkowym.

Mam ochotę na

Zupa z melona z krewetkami
Zupa z melona z krewetkami
czas przygotowania: 20 minut
Chłodnik truskawkowy
Chłodnik truskawkowy
czas przygotowania: 45 minut
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polędwicy wołowej
czas przygotowania: 30 minut
Podudzia z kurczaka z warzywami
Podudzia z kurczaka z warzywami
czas przygotowania: 60 minut
Panierowane paluszki z tofu
Panierowane paluszki z tofu
czas przygotowania: 25 minut