Grillowany bajgiel z serkiem, markelą i piklowaną cebulą

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

2 bajgle z makiem
125 g serka Philadelphia Original
½ wędzonej makreli
2 garście roszponki
½ czerwonej cebuli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Cebulę pokrój w piórka, oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i polej octem ─ dobrze wmasuj i pozostaw na 5 minut.
  2. Bajgle przekrój wzdłuż i opiecz na patelni grillowej od wewnętrznej strony.
  3. Na dół i górę każdego bajgla rozsmaruj serek Philadelphia Original, wyłóż kawałki makreli pozbawionej ości i skóry. Na makrelę wyłóż piklowaną cebulę i roszponkę. Zamknij kanapkę górną częścią. 

Mam ochotę na

Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
czas przygotowania: 45 minut
Kanapka katsu sando
Kanapka katsu sando
czas przygotowania: 30 minut
Wegeburgery w sosie pomidorowym
Wegeburgery w sosie pomidorowym
czas przygotowania: 40 minut
Sałatka z pomidorów i awokado
Sałatka z pomidorów i awokado
czas przygotowania: 15 minut
Sałatka z pieczonych ziemniaków z groszkiem
Sałatka z pieczonych ziemniaków z groszkiem
czas przygotowania: 40 minut