4 kromki dobrego pieczywa (np. chleba na zakwasie)
200 g serka Philadelphia Original
½ pęczka koperku
½ pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Marynowana cebula:
½ czerwonej cebuli (pokrojonej w cienkie plasterki)
50 ml octu jabłkowego
50 ml wody
1 łyżeczka cukru
½ łyżeczki soli
Do podania:
1 mała główka sałaty rzymskiej baby
4 rzodkiewki
Sposób przygotowania
Marynowana cebula:
W małym rondelku podgrzej ocet, wodę, cukier i sól, mieszając do rozpuszczenia się składników. Zalej pokrojoną w cienkie plasterki cebulę gorącą zalewą i odstaw na 15 minut.
Kanapki:
Posiekaj drobno koperek i szczypiorek (kilka gałązek koperku odłóż do dekoracji). Wymieszaj zioła z serkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku.