Wiosenne kanapki

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

Kanapki:

  • 4 kromki dobrego pieczywa (np. chleba na zakwasie)
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Marynowana cebula:

  • ½ czerwonej cebuli (pokrojonej w cienkie plasterki)
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 50 ml wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli

Do podania:

  • 1 mała główka sałaty rzymskiej baby
  • 4 rzodkiewki

Sposób przygotowania

Marynowana cebula:

  1. W małym rondelku podgrzej ocet, wodę, cukier i sól, mieszając do rozpuszczenia się składników. Zalej pokrojoną w cienkie plasterki cebulę gorącą zalewą i odstaw na 15 minut.

Kanapki:

  1. Posiekaj drobno koperek i szczypiorek (kilka gałązek koperku odłóż do dekoracji). Wymieszaj zioła z serkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  2. Kromki pieczywa posmaruj grubą warstwą ziołowego serka.

Podanie:

  1. Na każdą kanapkę połóż liść sałaty rzymskiej.
  2. Dołóż po kilka plasterków marynowanej cebuli i rzodkiewki.
  3. Posyp świeżym koperkiem.

Mam ochotę na

Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
czas przygotowania: 2:30 minut
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
czas przygotowania: 35 minut
Pasta z bobu
Pasta z bobu
czas przygotowania: 30 minut
Fiadone
Fiadone
czas przygotowania: 1 godzina i 8 godzin chłodzenia w lodówce
Ciasteczka z serkiem Philadelphia
Ciasteczka z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 120 minut