Trufle czekoladowe

Ilość porcji: 14
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 175 g serka Philadelphia Milka
  • 140 g gorzkiej czekolady
  • 60 ml śmietanki kremówki
  • 30 g masła
  • 20 g kakao
  • 12 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

  1. W kąpieli wodnej roztop połamaną na kawałki czekoladę, dodaj masło, wlej śmietankę i połącz składniki. Dokładnie wymieszaj czekoladową masę z serkiem Philadelphia Milka i odstaw do ostygnięcia.
  2. Gdy schłodzona masa zgęstnieje, uformuj z niej niewielkie kulki. Obtocz je w kakao lub w wiórkach kokosowych. Przechowuj trufle w lodówce do momentu zaserwowania. 

Mam ochotę na

Zupa owocowa
Zupa owocowa
czas przygotowania: 30 minut
Dorsz w sosie śmietanowym
Dorsz w sosie śmietanowym
czas przygotowania: 35 minut
Beza Pavlova
Beza Pavlova
czas przygotowania: 7 godzin 30 minut
Spaghetti z łososiem
Spaghetti z łososiem
czas przygotowania: 15 minut
Gulasz indyjski
Gulasz indyjski
czas przygotowania: 35 minut