Śródziemnomorska papryka nadziewana z serkiem Philadelphia

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut + czas gotowania30 minut

Składniki

  • 125 g kaszy kuskus
  • 200 ml bulionu z kurczaka
  • 2 łyżki pociętej pietruszki, plus odrobina do dekoracji
  • pół cytryny – na sok
  • 80 g pomidorów koktajlowych, w ćwiartkach
  • 20 g czarnych lub zielonych oliwek, pociętych
  • 85 g wędzonego łososia, podzielonego na małe kawałki
  • 4 czerwone papryki, obrane i wydrylowane
  • 160 g serka Philadelphia z ziołami

Sposób przygotowania

  1. Umieść kaszę kuskus w misce, zalej gorącym bulionem i zostaw na pięć minut.
  2. Użyj widelca do przemieszania ziaren, następnie dodaj do nich pociętą pietruszkę, sok z cytryny, oliwki i łososia. Przypraw i zapiecz w piekarniku w temperaturze 200°C/180°C (z termoobiegiem).
  3. Połóż na blaszce obrane papryki. Piecz je w piekarniku przez 20 minut, aż zaczną się robić miękkie. Następnie wyjmij je na chwilę I wypełnij mieszanką z kuskusem. Ponownie włóż do piekarnika i piecz jeszcze przez 10 minut.
  4. Połóż serek Philadelphia na wierzchu. Podawaj z zieloną sałatą.

Mam ochotę na

Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
czas przygotowania: 40 minut
Karp w kremowym sosie
Karp w kremowym sosie
czas przygotowania: 30 minut
Nachosy z dipem kimchi
Nachosy z dipem kimchi
czas przygotowania: 10 minut
Zupa serkowa z grzankami
Zupa serkowa z grzankami
czas przygotowania: 20 minut
Dutch Baby z awokado, jajkiem sadzonym i boczkiem
Dutch Baby z awokado, jajkiem sadzonym i boczkiem
czas przygotowania: 30 minut