Czas przygotowania:
30 minut oraz czas schłodzenia
Składniki
400 g twarogu sernikowego
3 łyżki cukru pudru
100 g serka Philadelphia Original
3 łyżki żelatyny
3 łyżki konfitury czereśniowej
1 i 1/2 łyżki konfitury wiśniowej
spód do ciasta biszkoptowy kakaowy
czereśnie
Sposób przygotowania
Twaróg i serek Phily wyjmij z lodówki, żeby nabrały pokojowej temperatury.
Dwie okrągłe miseczki o średnicy około 11 cm wyłóż folią spożywczą i wstaw do lodówki.
Konfitury zblenduj na gładką masę.
Żelatynę wsyp do garnka i zalej niewielką ilością wody. Odstaw na 5 minut. Następnie pogrzej na płycie lub w kąpieli wodnej, do rozpuszczenia. Uważaj, żeby nie zagotować żelatyny. Odstaw do wystygnięcia.
Twaróg i serek zmiksuj do uzyskania gładkiej puszystej masy. Dodaj cukier i miksuj dalej. Dodawaj partiami konfitury, miksuj do uzyskania jednolitego koloru. Dodaj żelatynę, wymieszaj wszytsko.
Masę wlej do miseczek i odstaw do lodówki na całą noc, żeby stężała.
Rano wyjmij miseczki z sernikami z lodówki.
Wyłóż serniki do góry dnem na spód biszkoptowy.. Zdejmij miski i folię. Wokół sernika odetnij ciasto.
Serniczki podawaj z czereśniami i jadalnymi bratkami