Sernik czereśniowy na zimno

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 30 minut oraz czas schłodzenia

Składniki

  • 400 g twarogu sernikowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g serka Philadelphia Original
  • 3 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki konfitury czereśniowej
  • 1 i 1/2 łyżki konfitury wiśniowej
  • spód do ciasta biszkoptowy kakaowy
  • czereśnie

Sposób przygotowania

  1. Twaróg i serek Phily wyjmij z lodówki, żeby nabrały pokojowej temperatury.
  2. Dwie okrągłe miseczki o średnicy około 11 cm wyłóż folią spożywczą i wstaw do lodówki.
  3. Konfitury zblenduj na gładką masę.
  4. Żelatynę wsyp do garnka i zalej niewielką ilością wody. Odstaw na 5 minut. Następnie pogrzej na płycie lub w kąpieli wodnej, do rozpuszczenia. Uważaj, żeby nie zagotować żelatyny. Odstaw do wystygnięcia.
  5. Twaróg i serek zmiksuj do uzyskania gładkiej puszystej masy. Dodaj cukier i miksuj dalej. Dodawaj partiami konfitury, miksuj do uzyskania jednolitego koloru. Dodaj żelatynę, wymieszaj wszytsko.
  6. Masę wlej do miseczek i odstaw do lodówki na całą noc, żeby stężała.
  7. Rano wyjmij miseczki z sernikami z lodówki.
  8. Wyłóż serniki do góry dnem na spód biszkoptowy.. Zdejmij miski i folię. Wokół sernika odetnij ciasto.
  9. Serniczki podawaj z czereśniami i jadalnymi bratkami

Mam ochotę na

Wietnamskie ciasto bananowe
Wietnamskie ciasto bananowe
czas przygotowania: 30 minut
Babeczki dynie
Babeczki dynie
czas przygotowania: 30 minut + studzenie
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
czas przygotowania: 15 minut
Hot dogi
Hot dogi
czas przygotowania: 20 minut
Rolada z ciasta dyniowego
Rolada z ciasta dyniowego
czas przygotowania: 60 minut