Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Sałatka z pulpetami po azjatycku
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
150 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej kolendry
sól i pieprz
2 łyżki oleju
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżka miodu
1 łyżka sezamu
125 g serka Philadelphia z ziołami
150 g miksu sałat
1 marchewka starta na tarce
3 łyżki rzepy startej na tarce
4 rzodkiewki pokrojone w plasterki
1 posiekany pęczek szczypiorku
kilka liści kolendry
2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania
Mięso połącz razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
Formuj małe pulpety i smaż na rozgrzanej patelni przez 5 minut.
Dołóż sos sojowy, imbir, miód, sezam i smaż przez kolejne 5 minut.
Sałaty przełóż do miski, posyp marchewką, rzepą, rzodkiewką i szczypiorem.
Dołóż kleksy serka z ziołami i pulpety z sosem.
Całość skrop oliwą i posyp listkami kolendry.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Cebulowe
Kuchnia azjatycka
Warzywa
Liściowe
Korzeniowe
Dania główne
Wołowina
Wieprzowina
Sałatki
Mięso mielone
Mięso smażone
Mam ochotę na
Szukaj
Mule w białym sosie winnym
czas przygotowania: 20 minut
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
czas przygotowania: 135 minut
Wellington z łososiem i szpinakiem
czas przygotowania: 60 minut
Brownie Trifle
czas przygotowania: 10 minut
Koreańskie placuszki hotteok
czas przygotowania: 40 minut + czas wyrastania ciasta