Sałatka z pulpetami po azjatycku

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 150 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sezamu
  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 150 g miksu sałat
  • 1 marchewka starta na tarce
  • 3 łyżki rzepy startej na tarce
  • 4 rzodkiewki pokrojone w plasterki
  • 1 posiekany pęczek szczypiorku
  • kilka liści kolendry
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

  1. Mięso połącz razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
  2. Formuj małe pulpety i smaż na rozgrzanej patelni przez 5 minut.
  3. Dołóż sos sojowy, imbir, miód, sezam i smaż przez kolejne 5 minut.
  4. Sałaty przełóż do miski, posyp marchewką, rzepą, rzodkiewką i szczypiorem.
  5. Dołóż kleksy serka z ziołami i pulpety z sosem.
  6. Całość skrop oliwą i posyp listkami kolendry.

Mam ochotę na

Japońskie hotcakes pani Anety
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Nuggetsy z serkowym dipem
Nuggetsy z serkowym dipem
czas przygotowania: 25 minut
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska
czas przygotowania: 40 minut
Spring rollsy z serkiem Phily
Spring rollsy z serkiem Phily
czas przygotowania: 30 minut
Tarta dyniowa
Tarta dyniowa
czas przygotowania: 90 minut