Muffiny śniadaniowe

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 8 jajek
  • 80 g świeżego szpinaku
  • 170 g pomidora
  • 100 g czerwonej cebuli
  • 80 g czarnych oliwek
  • 10 g szczypiorku
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 3 g gałki muszkatołowej
  • 3 g soli
  • 2 g pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. Pomidora oraz czerwoną cebulę pokrój w kosteczkę, a oliwki w krążki. Posiekaj drobno szczypiorek.
  3. Rozbełtaj jajka i dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Następnie wymieszaj z pokrojonymi warzywami, oliwkami oraz listkami szpinaku.
  4. Wysmaruj foremkę na muffinki olejem i nałóż masę po równo do wszystkich otworów. Wstaw do piekarnika i piecz 25 minut.
  5. Po wyjęciu formy z piekarnika odczekaj 5 minut i serwuj muffinki z warstwą serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Dodatkowo posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Frittata
Frittata
czas przygotowania: 25 minut
Brzoskwinie & Philadelphia w wersji mille-feuille
Brzoskwinie & Philadelphia w wersji mille-feuille
czas przygotowania: 10 minut
Pieczona polędwiczka z indyka w sosie sałatowym
Pieczona polędwiczka z indyka w sosie sałatowym
czas przygotowania: 50 minut
Stek z kalafiora
Stek z kalafiora
czas przygotowania: 30 minut
Grillowany łosoś z serkowym dipem
Grillowany łosoś z serkowym dipem
czas przygotowania: 20 minut