Rollsy z wędzonego łososia

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 350 g serka Philadelphia z ziołami
  • 300 g wędzonego łososia
  • 3 kromki ciemnego pieczywa
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki koperku

Sposób przygotowania

1. W misce wymieszaj: zmiażdżony ząbek czosnku, jogurt, posiekany koperek (jedną gałązkę odłóż do dekoracji) oraz serek Philadelphia z ziołami.

2. Za pomocą foremki wytnij chlebowe krążki.

3. Na blacie rozwiń kawałek folii spożywczej. Ułóż na niej plastry łososia tak, aby utworzyły prostokąt. Rozsmaruj na nim porcjami nadzienie serkowe i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę włóż do lodówki na 30 minut. Za pomocą ostrego noża podziel rollsy na porcje i ułóż na krążkach chlebowych. Wierzch udekoruj koperkiem.

Mam ochotę na

Kurka w kurkach
Kurka w kurkach
czas przygotowania: 35 minut
Strucla serowa
Strucla serowa
czas przygotowania: 150 minut
Spring rollsy z serkiem Phily
Spring rollsy z serkiem Phily
czas przygotowania: 30 minut
Pulpety w sosie koperkowym
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania: 40 minut
Minibabki z polewą czekoladową
Minibabki z polewą czekoladową
czas przygotowania: 45 minut