Rollsy z karmelizowaną papryką i chorizo

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 szalotki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 papryki
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 chorizo
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj 3 szalotki pokrojone w piórka, smaż przez 3 minuty.
  2. Dodaj paprykę pokrojoną w paski i smaż przez 10 minut. Na koniec dopraw całość octem jabłkowym, miodem, solą i pieprzem.
  3. Na płacie ciasta francuskiego rozłóż paprykę z cebulą, a następnie poukładaj plastry chorizo.
  4. Zwiń całość w ciasny rulon, pokrój na 12 równych części i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piecz przez 20 minut w 180°C (termoobieg). Na wierzchu rollsów poukładaj kleksy serka.

Mam ochotę na

Deser à la bingsu
Deser à la bingsu
czas przygotowania: 25 minut + czas oczekiwania
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
czas przygotowania: 60 minut
Naleśniki z serkiem i rabarbarem
Naleśniki z serkiem i rabarbarem
czas przygotowania: 45 minut
Pieczone ziemniaczki z serkiem i boczkiem
Pieczone ziemniaczki z serkiem i boczkiem
czas przygotowania: 75 minut
Tureckie kofty z dipem
Tureckie kofty z dipem
czas przygotowania: 35 minut