Pstrąg z grillowanymi warzywami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 250 g serka Philadelphia z ziołami
  • 4 łyżki pesto pietruszkowego
  • 1 cukinia
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ćwiartki cytryny
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • posiekany szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Pstrąg:
    Pstrągi oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C (góra-dół) przez 15-20 minut.
  2. Grillowane warzywa:
    Cukinię pokrój w plastry, szalotki przekrój na połówki, a czosnek obierz i lekko zgnieć.
    Na patelni grillowej rozgrzej oliwę. Obsmaż połówki szalotek, czosnek i plastry cukinii przez około 4 minuty, aż będą lekko złociste i miękkie.
  3. Na talerzach rozsmaruj serek, nałóż pesto pietruszkowe. Na wierzchu połóż upieczone pstrągi i grillowane warzywa. Podawaj z ćwiartkami cytryny i świeżym szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Lody borówkowe
Lody borówkowe
czas przygotowania: 4 godziny
Truskawki z kremem waniliowym
Truskawki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 15 minut
Sałatka w słoiku
Sałatka w słoiku
czas przygotowania: 25 minut
Wietnamskie ciasto bananowe
Wietnamskie ciasto bananowe
czas przygotowania: 30 minut
Krem z buraków i jabłek
Krem z buraków i jabłek
czas przygotowania: 45 minut