Przekąski kanapkowe

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • chleb razowy żytni, np. z dodatkiem orkiszu
  • 150 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 8 plasterków okrągłej wędliny z piersi indyka
  • 4 okrągłe plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • ogórek

Sposób przygotowania

  1. Z chleba wykrój okrągłe kawałki. Pomidora i ogórka pokrój w plasterki.
  2. Ułóż warstwami chleb, serek, wędlinę oraz warzywa, przebij wszystko drewnianym patyczkiem.
  3. Podawaj ze szczypiorkiem i rukolą.

Mam ochotę na

Pankejki czekoladowe
Pankejki czekoladowe
czas przygotowania: 20 minut
Czeska pomazánka
Czeska pomazánka
czas przygotowania: 15 minut
Pierogi z makiem
Pierogi z makiem
czas przygotowania: 45 minut
Túrós rétes (strudel węgierski)
Túrós rétes (strudel węgierski)
czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny