Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
1 szklanka wody
4 łyżki płatków owsianych
1 szczypta soli
2 łyżki serka Philadelphia ze szczypiorkiem
1 jajko ugotowane na twardo (7 minut)
1 łyżeczka masła
5 pieczarek
3 plastry szynki parmeńskiej
3 łyżeczki serka Philadelphia ze szczypiorkiem
2 rzodkiewki
1 łyżeczka ziołowego pesto
sól i pieprz
1 łyżka ulubionych ziół
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę z płatkami owsianymi i solą, gotuj 3 minuty i dodaj 2 łyżki serka. Gotuj minutę.
Plastry szynki parmeńskiej ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 10 minut w 200°C (termoobieg).
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojone w plastry pieczarki, smaż 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Owsiankę przelej do talerza, na wierzch wyłóż jajko pokrojone w plastry. Obsyp pieczarkami. Chipsy z szynki połam i dorzuć do owsianki. Dołóż pokrojone w ćwiartki rzodkiewki.
Na wierzch wyłóż kleksy serka. Polej pesto i posyp ulubionymi ziołami.