Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Placki z botwinki
Ilość porcji: 15
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
1 łyżka masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 pęczek botwinki (liście i łodygi)
125 g serka Philadelphia z ziołami
2 jajka
2 łyżki mąki
sól i pieprz
olej roślinny do smażenia
125 g serka Philadelphia z ziołami
Sposób przygotowania
Na patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek. Smaż przez 5 minut, co chwilę mieszając.
Przełóż do miski, dołóż drobno posiekaną botwinkę, 125 g serka z ziołami, jajka i mąkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką formuj małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron. Serwuj razem z serkiem z ziołami.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Cebulowe
Warzywa
Liściowe
Korzeniowe
Dania główne
Przystawki i przekąski
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Kanapka z marynowanym tofu
czas przygotowania: 25 minut
Chłodnik z botwinki
czas przygotowania: 25 minut i czas chłodzenia
Sernik wytrawny z pomidorami
czas przygotowania: 1 godzina 30 min + 8 godzin studzenia
Zupa meksykańska
czas przygotowania: 40 minut
Ciasto czekoladowe z gruszkami
czas przygotowania: 60 minut