Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania:
2 godziny
Składniki
Ciasto
25 g świeżych drożdży
1 szczypta soli
1 łyżeczka cukru
150 ml letniej wody
400 g mąki
3 łyżki oliwy
2 łyżki oleju
2 czerwone cebule
3 łyżki cukru brązowego
3 łyżki soku z cytryny
250 g serka Philadelphia z ziołami
3 łyżki startego parmezanu
2 garście rukoli
4 łyżki pestek granatu
Sposób przygotowania
Drożdże połącz z cukrem i wodą. Dodaj sól, mąkę, oliwę i wyrób na gładkie ciasto. Pozostaw pod przykryciem do podwojenia objętości.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż przez 7 minut. Na koniec dodaj brązowy cukier i sok z cytryny. Smaż przez 1 minutę.
Połowę serka Philadelphia z ziołami połącz z parmezanem. Resztę zostaw do dekoracji.
Ciasto podziel na 12 części, uformuj płaskie kulki. Na wierzch każdej z nich wyłóż łyżkę serka i rozsmaruj, nałóż karmelizowaną cebulę.
Umieść pizzerki w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół), piecz przez 15 minut.
Upieczone pizzerki posyp rukolą i pestkami granatu, udekoruj pozostałym serkiem.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Egzotyczne
Cebulowe
Warzywa
Owoce
Kuchnia włoska
Przystawki i przekąski
Urodziny i imieniny
Mam ochotę na
Szukaj
Papryka faszerowana a’la rocoto relleno
czas przygotowania: 25 minut + czas pieczenia 40 minut
Makaroniki czekoladowe
czas przygotowania: 90 minut
Krem z soczewicy
czas przygotowania: 40 minut
Tort piernikowy
czas przygotowania: 45 minut
Szpinakowe muffiny
czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia