Pita z krewetkami w miodzie

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 pity
  • 4 łyżki serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ziołowego pesto
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 10 krewetek
  • 2 garście miksu sałat
  • 10 plasterków zielonego ogórka
  • 10 plasterków rzodkiewki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do 160°C (góra, dół) i podpiecz pity przez 5 minut.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj rozdrobniony czosnek, dołóż rozmrożone i obrane krewetki, smaż minutę.
  3. Dodaj miód, sok z cytryny i smaż kolejną minutę, na koniec dopraw pesto, solą i pieprzem.
  4. Pity przekrój do połowy wzdłuż, tak aby utworzyć kieszonki. Środek pity posmaruj 2 łyżkami serka, ułóż sałaty na zmianę z krewetkami, zielonym ogórkiem i rzodkiewką. Tak samo przygotuj drugą pitę.

Mam ochotę na

Pierogi lubelskie
Pierogi lubelskie
czas przygotowania: 75 minut
Sałatka z serkiem
Sałatka z serkiem
czas przygotowania: 15 minut
Paszteciki bożonarodzeniowe
Paszteciki bożonarodzeniowe
czas przygotowania: 135 minut
Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
czas przygotowania: 30 minut
Sernik Espresso
Sernik Espresso
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia