Pieczone marchewki z serkiem czosnkowym

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 10 młodych marchewek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

1. Marchewki obierz i przetnij wzdłuż na połówki. Oprósz solą i pieprzem, skrop miodem i łyżką soku z cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez 15 minut (termoobieg).

2. Serek połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oliwą i resztą soku z cytryny.

3. Upieczone marchewki podawaj z sosem czosnkowym.

Mam ochotę na

Krem z soczewicy
Krem z soczewicy
czas przygotowania: 40 minut
Sałatka z serkiem
Sałatka z serkiem
czas przygotowania: 15 minut
Krem z brukselki
Krem z brukselki
czas przygotowania: 50 minut
Sałatka owocowa w arbuzie
Sałatka owocowa w arbuzie
czas przygotowania: 20 minut
Grillowana ośmiorniczka
Grillowana ośmiorniczka
czas przygotowania: 2,5 godziny