Minitorcik à la węgierski

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 350 g serka Philadelphia Milka
  • 2 gotowe blaty biszkoptowe
  • 80 g orzechów laskowych
  • 100 ml naparu z herbaty
  • 80 g owoców miechunki peruwiańskiej

Sposób przygotowania

  1. Orzechy laskowe grubo posiekaj. Za pomocą ausztachera wytnij z blatów biszkoptowych 12 kółek. Każdy nasącz naparem z herbaty.
  2. Połowę serka Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego. Na talerzu ułóż 1 miniblat biszkoptowy. Nałóż na niego porcję serka Philadelphia Milka. Przykryj drugim blatem i powtórz czynność. W ten sposób złóż 4 minitorciki. Boki oraz wierzchy deserów posmaruj pozostałym serkiem Philadelphia Milka i posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Wierzchy udekoruj owocami miechunki peruwiańskiej.

Mam ochotę na

Perliczka pieczona z figami
Perliczka pieczona z figami
czas przygotowania: 2 godziny
Ramen z imbirową wołowiną
Ramen z imbirową wołowiną
czas przygotowania: 7 godzin
Dacquoise z kremem kajmakowym i pistacjami
Dacquoise z kremem kajmakowym i pistacjami
czas przygotowania: 180 minut
Fiadone
Fiadone
czas przygotowania: 1 godzina i 8 godzin chłodzenia w lodówce
Zawijane ciasteczka z kremem
Zawijane ciasteczka z kremem
czas przygotowania: 105 minut