Melon z prosciutto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 6 plastrów melona miodowego (obranego i pozbawionego gniazd nasiennych)
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 2 łyżki ziołowego pesto
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka wody
  • świeżo mielony pieprz
  • kilka liści bazylii

Sposób przygotowania

  1. Na dnie talerza rozsmaruj serek.
  2. Pesto połącz z oliwą i wodą, polej serek.
  3. Plastry melona owiń szynką parmeńską i ułóż je na talerzu.
  4. Posyp listkami bazylii i oprósz świeżo mielonym pieprzem.

Mam ochotę na

Pierogi dyniowe
Pierogi dyniowe
czas przygotowania: 120 minut
Lody kokosowo-limonkowe z grillowanym melonem
Lody kokosowo-limonkowe z grillowanym melonem
czas przygotowania: 25 minut
Rurki faworkowe
Rurki faworkowe
czas przygotowania: 60 minut
Túrós rétes (strudel węgierski)
Túrós rétes (strudel węgierski)
czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Owsianka halloweenowa
Owsianka halloweenowa
czas przygotowania: 15 minut