Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Letnie kanapki z serkiem z ziołami, szynką parmeńską i nektarynką
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
10 minut
Składniki
Kanapki:
4 kromki świeżego pieczywa (np. bagietka, ciabatta lub wiejski chleb)
100 g serka Philadelphia z ziołami
4 plasterki szynki parmeńskiej lub prosciutto
1 dojrzała nektarynka, pokrojona w cienkie plasterki
Do podania:
garść świeżej bazylii (zielonej i/lub fioletowej)
świeżo mielony pieprz
kilka kropli oliwy extra virgin (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Pieczywo:
Kromki pieczywa delikatnie podpiecz, jeśli lubisz chrupiące kanapki.
Posmaruj każdą kromkę grubą warstwą serka z ziołami.
Kanapki:
Ułóż na wierzchu po jednym plasterku szynki parmeńskiej, zwiniętym w rulon lub wachlarz.
Dołóż plasterki nektarynki – mogą delikatnie nachodzić na siebie.
Podanie:
Udekoruj świeżymi listkami bazylii i oprósz świeżo mielonym pieprzem.
Możesz skropić kanapki odrobiną oliwy.
Znajdź podobne dania:
Pestkowe
Philadelphia z ziołami
Mięso
Śniadania/kolacje
Owoce
Wieprzowina
Mam ochotę na
Szukaj
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
czas przygotowania: 60 minut
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
czas przygotowania: 60 minut
Dutch Baby z awokado, jajkiem sadzonym i boczkiem
czas przygotowania: 30 minut
Turecka zupa z soczewicy (mercimek çorbası)
czas przygotowania: 45 minut