Makaron gotuj 10 minut w osolonej wodzie z oliwą. Ugotowane płaty pokrój na 3 równe części (odkrój pierwszy pasek o wielkości 1/4 z długiego boku, pozostałą część przekrój wzdłuż na pół). Każdą foremkę do muffinek wyłóż trzema kawałkami płata lasagne, tak aby stworzyć kubeczek. Włóż do każdego kubeczka kulkę z folii aluminiowej, żeby podczas pieczenia makaron nie zapadł się do środka. Piecz około 15 minut w temperaturze 150 stopni. W tym czasie umyj i osusz ręcznikiem papierowym krewetki. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojony ząbek czosnku i gałązkę rozmarynu. Dołóż skropione cytryną, posolone krewetki. Smaż na dużym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony.
Przygotuj kuskus: 4 łyżki tej kaszki zalej wrzątkiem, przykrywając delikatnie powierzchnię kaszki i zostaw, aż wchłonie wodę. Awokado i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w misce wszystkie składniki poza krewetkami, przypraw i polej oliwą.
Upieczone kubeczki po wystudzeniu napełnij sałatką, a na wierzchu ułóż krewetki.
Podaj z dipem z serka chrzanowego Philadelphia.