Kanapki ze szparagami i czereśniami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 4 kromki ulubionego pieczywa, np. pełnoziarnistego (lub 2 bułki)

Do podania:

  • 100 g serka Philadelphia Original
  • 5–6 surowych zielonych szparagów
  • garść świeżych czereśni
  • świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
  • odrobina oliwy z oliwek (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

Pieczywo:

  1. Podpiecz lekko pieczywo na rozgrzanej suchej patelni lub w piekarniku (180–200°C).

Podanie:

  1. Posmaruj ostudzone pieczywo grubą warstwą serka.
  2. Udekoruj wstążkami szparagów, przygotowanymi za pomocą szerokiej obieraczki, oraz połówkami wypestkowanych czereśni.
  3. Możesz skropić kanapki oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem dla podkreślenia smaku.

Mam ochotę na

Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
czas przygotowania: ok. 15 minut
Arbuzowa sałatka
Arbuzowa sałatka
czas przygotowania: 15 minut
Japońskie hotcakes pani Anety
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Serek Philadelphia z batatem
Serek Philadelphia z batatem
czas przygotowania: 15 minut
Bajgiel z łososiem, awokado i ziołami
Bajgiel z łososiem, awokado i ziołami
czas przygotowania: 10 minut