Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Kanapki ze szparagami i czereśniami
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
4 kromki ulubionego pieczywa, np. pełnoziarnistego (lub 2 bułki)
Do podania:
100 g serka Philadelphia Original
5–6 surowych zielonych szparagów
garść świeżych czereśni
świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
odrobina oliwy z oliwek (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Pieczywo:
Podpiecz lekko pieczywo na rozgrzanej suchej patelni lub w piekarniku (180–200°C).
Podanie:
Posmaruj ostudzone pieczywo grubą warstwą serka.
Udekoruj wstążkami szparagów, przygotowanymi za pomocą szerokiej obieraczki, oraz połówkami wypestkowanych czereśni.
Możesz skropić kanapki oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem dla podkreślenia smaku.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Pestkowe
Śniadania/kolacje
Warzywa
Owoce
Przystawki i przekąski
Strączkowe
Mam ochotę na
Szukaj
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
czas przygotowania: ok. 15 minut
Arbuzowa sałatka
czas przygotowania: 15 minut
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Serek Philadelphia z batatem
czas przygotowania: 15 minut
Bajgiel z łososiem, awokado i ziołami
czas przygotowania: 10 minut