Focaccia di recco

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

Składniki na ciasto:

  • 130 g mąki pszennej
  • 65 ml wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy
  • woda do skropienia

Składniki na farsz:

  • 250 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki tartego parmezanu

Dodatki:

  • 2 łyżki serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki pesto
  • ulubione zioła, np. listki pietruszki lub kolendry

Sposób przygotowania

  1. Składniki na ciasto wyrób za pomocą miksera na gładkie elastyczne ciasto, odstaw na 15 minut.
  2. Serek połącz z parmezanem.
  3. Ciasto podziel na 2 części i rozwałkuj na cienkie placki. Na jednym placku rozsmaruj masę serową, przykryj drugim plackiem i sklej boki. Skrop oliwą, ponacinaj w kilku miejscach i skrop wodą. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C (termoobieg).
  4. Na upieczoną focaccię nałóż serek, rozsmaruj pośrodku. Wierzch posmaruj pesto. Posyp ulubionymi ziołami.

Mam ochotę na

Miniplacuszki ziemniaczane
Miniplacuszki ziemniaczane
czas przygotowania: 35 minut
Spaghetti w kremowym sosie
Spaghetti w kremowym sosie
czas przygotowania: 25 minut
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
czas przygotowania: 2:30 minut
Chłodnik z botwinki
Chłodnik z botwinki
czas przygotowania: 25 minut i czas chłodzenia
Pad thai
Pad thai
czas przygotowania: 25 minut