Sałatka z faszerowanymi kwiatami cukinii

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 75 g serka Philadelphia Light
  • 6 kwiatów cukinii lub dyni (20 g)
  • 1 średni pomidor kumato (150 g)
  • 1 średni żółty pomidor (150 g)
  • 1 mały czerwony pomidor (75 g)
  • 40 g jarmużu
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 6 ml soku z cytryny
  • 8 g startej skórki z cytryny
  • 2 g świeżo mielonego kolorowego pieprzu
  • 1 g soli

Sposób przygotowania

  1. W garnku zagotuj wodę z solą i zblanszuj liście jarmużu.
  2. Pomidory umyj i pokrój w plastry.
  3. Kwiaty cukinii (lub opcjonalnie dyni) oczyść, usuń pręciki i delikatnie rozchyl płatki.
  4. Przygotuj farsz – serek Philadelphia Light wymieszaj ze startą skórką z cytryny oraz kolorowym pieprzem.
  5. Ostrożnie nafaszeruj kwiaty przy pomocy łyżeczki i zwiń płatki.
  6. Na talerzu ułóż plasterki pomidorów, liście jarmużu i faszerowane kwiaty cukinii. Polej sałatkę oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i szczyptą soli.

Mam ochotę na

Grecka zupa cytrynowa
Grecka zupa cytrynowa
czas przygotowania: 40
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
czas przygotowania: 30 minut
Pierogi lubelskie
Pierogi lubelskie
czas przygotowania: 75 minut
Łosoś w cieście
Łosoś w cieście
czas przygotowania: 60 minut
Pulpety w sosie chrzanowym
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut