Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Sałatka z faszerowanymi kwiatami cukinii
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
10 minut
Składniki
75 g serka Philadelphia Light
6 kwiatów cukinii lub dyni (20 g)
1 średni pomidor kumato (150 g)
1 średni żółty pomidor (150 g)
1 mały czerwony pomidor (75 g)
40 g jarmużu
20 ml oliwy z oliwek
6 ml soku z cytryny
8 g startej skórki z cytryny
2 g świeżo mielonego kolorowego pieprzu
1 g soli
Sposób przygotowania
W garnku zagotuj wodę z solą i zblanszuj liście jarmużu.
Pomidory umyj i pokrój w plastry.
Kwiaty cukinii (lub opcjonalnie dyni) oczyść, usuń pręciki i delikatnie rozchyl płatki.
Przygotuj farsz – serek Philadelphia Light wymieszaj ze startą skórką z cytryny oraz kolorowym pieprzem.
Ostrożnie nafaszeruj kwiaty przy pomocy łyżeczki i zwiń płatki.
Na talerzu ułóż plasterki pomidorów, liście jarmużu i faszerowane kwiaty cukinii. Polej sałatkę oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i szczyptą soli.
Znajdź podobne dania:
Na upały
Philadelphia Light
Nabiał
Warzywa
Kuchnia włoska
Dyniowate
Przystawki i przekąski
Sałatki
Pomidory
Mam ochotę na
Szukaj
Grecka zupa cytrynowa
czas przygotowania: 40
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
czas przygotowania: 30 minut
Pierogi lubelskie
czas przygotowania: 75 minut
Łosoś w cieście
czas przygotowania: 60 minut
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut