Chłodnik truskawkowy

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

Chłodnik:
• 400 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
• 200 ml jogurtu naturalnego
• 100 g serka Philadelphia Light
• 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 50 ml zimnej wody (opcjonalnie, jeśli chłodnik jest zbyt gęsty)

Do podania:
• Kilka truskawek (do dekoracji)
• 20 g serka Philadelphia Light (na wierzch)

Sposób przygotowania

Chłodnik:

  1. Truskawki umyj i usuń szypułki. Przełóż je do blendera.
  2. Dodaj jogurt, 100 g serka Philadelphia Light, miód (lub syrop klonowy) oraz sok z cytryny. Zblenduj wszystko na gładką masę.
  3. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj zimną wodę i ponownie krótko zmiksuj.
  4. Przelej chłodnik do miski, przykryj i wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Do podania:

  1. Gotowy chłodnik rozlej do miseczek.
  2. Na wierzchu każdej porcji ułóż porcje serka Philadelphia Light.
  3. Udekoruj plasterkami świeżych truskawek.

Mam ochotę na

Sernik mandarynkowy
Sernik mandarynkowy
czas przygotowania: 30
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny
Pączki ziemniaczane z kremem czekoladowym
Pączki ziemniaczane z kremem czekoladowym
czas przygotowania: 2 godziny
Rollsy z karmelizowaną papryką i chorizo
Rollsy z karmelizowaną papryką i chorizo
czas przygotowania: 45 minut
Lody waniliowe
Lody waniliowe
czas przygotowania: 20 minut (+czas mrożenia)