Bajgiel z omletem i chrupiącym boczkiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 2 bajgle
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 plastry boczku wędzonego na surowo
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Jajka wybij do miseczki, dopraw solą i pieprzem, rozkłóć widelcem. Na patelni rozpuść masło i wlej masę jajeczną. Po 30 sekundach brzegi omletu zbierz do środka. Rozprowadź resztę masy na boki. Po około 4 minutach zawiń omlet w luźny rulon. Gotowy omlet podziel na pół.
  2. Na tej samej patelni usmaż plastry boczku na złoty kolor z obu stron. Odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Bajgle przekrój na 2 części. Dolną część bajgla posmaruj połową serka, to samo zrób z drugim bajglem. Nałóż po 2 plastry boczku na serek, następnie po połowie omletu. Na omlet połóż po 2 liście sałaty i przykryj górną połową bajgla posmarowanego majonezem.

Mam ochotę na

Sernik ze skórką z cytryny i limonki
Sernik ze skórką z cytryny i limonki
czas przygotowania: 30 minut
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
Drożdżowa choinka ze szpinakiem
czas przygotowania: 2 godziny
Letnia zupa z zielonym groszkiem
Letnia zupa z zielonym groszkiem
czas przygotowania: 30 minut
Maczajka
Maczajka
czas przygotowania: 60 minut
Sałatka w słoiku
Sałatka w słoiku
czas przygotowania: 25 minut