Makaron Verdi z krewetkami w kremowym cytrynowym sosie

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 250 g makaronu Verdi ze szpinakiem
  • 200 g krewetek z ogonkami
  • 75 g serka Philadelphia Original
  • 50 ml mleka
  • łyżka masła
  • czosnek
  • duża szczypta cukru brązowego
  • 50 g cebuli
  • łyżka soku z cytryny
  • rozmaryn
  • pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obierz i pokrój w cieńkie krążki. Sparz je w 500 ml wody. Wymieszaj w misce ocet winny i cukier. Dodaj do nich osuszone krążki cebuli. Przypraw wszystko solą i pieprzem i odstaw na godzinę.
  2. Pstrąga pokrój na kawałki. Talarki pumpernikla posmaruj serkiem Philadelphia. Połóż na nie cebulę zamarynowaną w occie winnym i cukrz oraz rybę. Całość udekoruj trybulą.

Mam ochotę na

Pieczeń wieprzowa z morelami
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Sernik czekoladowy z gruszką
Sernik czekoladowy z gruszką
czas przygotowania: 20 minut
Sałatka z makaronem udon
Sałatka z makaronem udon
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka brokułowa
Sałatka brokułowa
czas przygotowania: 15 minut
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut