Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
4 jajka ugotowane na twardo
125 g serka Philadelphia z ziołami
1 ogórek korniszon
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz
2 rogale maślane
4 plastry boczku
1 łyżeczka miodu
2 garście sałat
2 łyżki serka Philadelphia z ziołami
¼ ogórka gruntowego
Sposób przygotowania
Jajka obierz i rozgnieć widelcem, korniszona pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj i połącz z resztą składników.
Dodaj serek, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na suchej patelni obsmaż plastry boczku, na koniec posmaruj miodem.
Rogale przekrój wzdłuż, dół rogala posmaruj dość grubo pastą jajeczną. Obłóż sałatami i plastrami boczku.
Ogórka pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w słupki, ułóż pomiędzy boczkiem.
Górną część rogala posmaruj serkiem, przykryj dolną połowę i od razu podawaj.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Śniadania/kolacje
Warzywa
Liściowe
Wieprzowina
Mięso smażone
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Pascha różana
czas przygotowania: 120 minut
Tartaletki renifery
czas przygotowania: 50 minut
Sałatka z makaronem udon
czas przygotowania: 30 minut
Panierowane paluszki z tofu
czas przygotowania: 25 minut
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut