Trufle czekoladowe

Ilość porcji: 14
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 175 g serka Philadelphia Milka
  • 140 g gorzkiej czekolady
  • 60 ml śmietanki kremówki
  • 30 g masła
  • 20 g kakao
  • 12 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

  1. W kąpieli wodnej roztop połamaną na kawałki czekoladę, dodaj masło, wlej śmietankę i połącz składniki. Dokładnie wymieszaj czekoladową masę z serkiem Philadelphia Milka i odstaw do ostygnięcia.
  2. Gdy schłodzona masa zgęstnieje, uformuj z niej niewielkie kulki. Obtocz je w kakao lub w wiórkach kokosowych. Przechowuj trufle w lodówce do momentu zaserwowania. 

Mam ochotę na

Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
czas przygotowania: 30 minut
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
czas przygotowania: 20 minut
Makaron czekoladowy z owocami
Makaron czekoladowy z owocami
czas przygotowania: 90 minut
Granola cups z jadalnymi kwiatami
Granola cups z jadalnymi kwiatami
czas przygotowania: 40 minut
Wrapy zawijane z szynką i serem
Wrapy zawijane z szynką i serem
czas przygotowania: 15 minut