Imbir pokrój w cienkie słupki, a czosnek, chili oraz trawę cytrynową w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż krewetki przez 3 minuty na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i dodaj imbir, wraz z czosnkiem oraz trawą cytrynową. Zdejmij krewetki z patelni i odstaw na bok.
Na patelnię dodaj pieczarki. Dolej sosu rybnego oraz sosu sojowego i smaż przez kolejne 2 minuty. Wlej na patelnię bulion drobiowy wraz z nasionami kolendry i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zblanszuj brokuł, a makaron sojowy zalej wrzątkiem na 3 minuty. Dodaj do bulionu serek Philadelphia oraz plasterki chili. Gotuj przez kolejne 5 minut.
W misce ułóż makaron sojowy, brokuł i krewetki, zalej zupą i posyp świeżą kolendrą oraz czarnym sezamem.