Zupa azjatycka

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia Light
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 120 g krewetek
  • 20 g imbiru
  • 10 g czosnku
  • 8 g trawy cytrynowej
  • 15 ml sosu rybnego
  • 7 ml sosu sojowego
  • 10 g świeżej papryczki chili
  • 2 g świeżej kolendry
  • 1 g nasion kolendry
  • 150 g brokułu
  • 100 g makaronu sojowego
  • 60 g pieczarek
  • 4 ml oleju rzepakowego
  • 1 g czarnego sezamu

Sposób przygotowania

  1. Imbir pokrój w cienkie słupki, a czosnek, chili oraz trawę cytrynową w plasterki.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż krewetki przez 3 minuty na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i dodaj imbir, wraz z czosnkiem oraz trawą cytrynową. Zdejmij krewetki z patelni i odstaw na bok.
  3. Na patelnię dodaj  pieczarki. Dolej sosu rybnego oraz sosu sojowego i smaż przez kolejne 2 minuty. Wlej na patelnię bulion drobiowy wraz z nasionami kolendry i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zblanszuj brokuł, a makaron sojowy zalej wrzątkiem na 3 minuty. Dodaj do bulionu serek Philadelphia oraz plasterki chili. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. W misce ułóż makaron sojowy, brokuł i krewetki, zalej zupą i posyp świeżą kolendrą oraz czarnym sezamem.

Mam ochotę na

Szakszuka z pieczywem z serkiem Philadelphia
Szakszuka z pieczywem z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 25 minut
Kebab
Kebab
czas przygotowania: 35 minut
Omlet z groszkiem
Omlet z groszkiem
czas przygotowania: 15 minut
Japońskie hotcakes pani Anety
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Szpinakowe muffiny
Szpinakowe muffiny
czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia