Warstwowa sałatka kijowska

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Light
  • 2 puszki tuńczyka w oleju (340 g)
  • 6 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekrój na pół i oddziel białka od żółtek. Tak przygotowane umieść w osobnych miseczkach i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Czerwoną cebulę posiekaj w drobną kostkę. Serek Philadelphia Light przełóż do rękawa cukierniczego.

3. Na dnie pucharków lub miseczek rozłóż równomiernie warstwy białek, tuńczyka, czerwonej cebuli, serka Philadelphia Light oraz żółtek. Przed podaniem dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem.

Mam ochotę na

Zupa warzywna
Zupa warzywna
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
czas przygotowania: 20 minut
Chowder z kalafiora i kukurydzy
Chowder z kalafiora i kukurydzy
czas przygotowania: 35 minut
Szpinakowe muffiny
Szpinakowe muffiny
czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
czas przygotowania: 2 godziny