Warstwowa sałatka kijowska

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Light
  • 2 puszki tuńczyka w oleju (340 g)
  • 6 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekrój na pół i oddziel białka od żółtek. Tak przygotowane umieść w osobnych miseczkach i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Czerwoną cebulę posiekaj w drobną kostkę. Serek Philadelphia Light przełóż do rękawa cukierniczego.

3. Na dnie pucharków lub miseczek rozłóż równomiernie warstwy białek, tuńczyka, czerwonej cebuli, serka Philadelphia Light oraz żółtek. Przed podaniem dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem.

Mam ochotę na

Ciasteczka dla Mikołaja
Ciasteczka dla Mikołaja
czas przygotowania: 90 minut
Śródziemnomorska papryka nadziewana z serkiem Philadelphia
Śródziemnomorska papryka nadziewana z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 10 minut
Kanapka z boczkiem i szparagami
Kanapka z boczkiem i szparagami
czas przygotowania: 20 minut
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
czas przygotowania: 15 minut
Faszerowane muszle conchiglioni
Faszerowane muszle conchiglioni
czas przygotowania: 20 minut