Warstwowa sałatka kijowska

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Light
  • 2 puszki tuńczyka w oleju (340 g)
  • 6 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekrój na pół i oddziel białka od żółtek. Tak przygotowane umieść w osobnych miseczkach i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Czerwoną cebulę posiekaj w drobną kostkę. Serek Philadelphia Light przełóż do rękawa cukierniczego.

3. Na dnie pucharków lub miseczek rozłóż równomiernie warstwy białek, tuńczyka, czerwonej cebuli, serka Philadelphia Light oraz żółtek. Przed podaniem dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem.

Mam ochotę na

Żeberka w sosie BBQ
Żeberka w sosie BBQ
czas przygotowania: 2 godziny
Hot dogi z coleslawem i miodowym boczkiem
Hot dogi z coleslawem i miodowym boczkiem
czas przygotowania: 20 minut
Arbuzowa sałatka
Arbuzowa sałatka
czas przygotowania: 15 minut
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 6 minut
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut