Szaszłyki drobiowe z dipem serkowo-musztardowym

Ilość porcji: 14
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 1 kg mięsa z piersi kurczaka
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 40 g musztardy
  • łyżka sosu barbecue
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • przyprawy: sól, papryka słodka, kurkuma, natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Mięso z piersi kurczaka pokrój na małe kawałki. Nadziej na patyczki, osmaruj olejem, posyp papryką i solą. Szaszłyki skrop niewielką ilością sosu barbecue. Odstaw do 10 minut.
  2. Na patelni grillowej lub na klasycznym grillu ułóż szaszłyki. Smaż z każdej strony, łącznie około 10 minut.
  3. Przygotuj dip. Do serka Phily dodaj musztardę oraz kurkumę, wymieszaj.
  4. Szaszłyki podawaj z serkowo-musztardowym dipem oraz natką pietruszki.

Mam ochotę na

Pierogi à la karelskie
Pierogi à la karelskie
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia
Kurczak panko z dipem
Kurczak panko z dipem
czas przygotowania: 30 minut
Nocna owsianka
Nocna owsianka
czas przygotowania: 10 minut
Krem z ogórka kiszonego
Krem z ogórka kiszonego
czas przygotowania: 40 minut
Sernikowy shake z dynią
Sernikowy shake z dynią
czas przygotowania: 25 minut