Hot dogi z coleslawem i miodowym boczkiem

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 3 bułki do hot dogów
  • 3 parówki
  • 3 plastry wędzonego na surowo boczku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • ¼ główki młodej kapusty
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Kapustę i cebulę dymkę drobno posiekaj, dopraw solą, pieprzem, majonezem i łyżką serka. Wymieszaj do połączenia składników razem z 2 łyżkami posiekanego szczypiorku.  
  2. Bułki podpiecz w piekarniku nagrzanym do 150°C (góra-dół) przez 3 minuty.
  3. Zagotuj wodę w garnku, wyłącz palnik, włóż parówki i pozostaw na 5 minut.
  4. Na suchej patelni obsmaż boczek na złoty kolor z obu stron, na koniec dodaj miód, smaż minutę i wyłącz. Lekko przestudzony boczek pokrój na małe kawałki. 
  5. Bułki rozkrój wzdłuż, nie przecinając do końca. Środki wysmaruj musztardą, włóż do każdej bułki po jednej parówce. Do środka nałóż po 2 łyżki surówki z kapusty, na każdego hot doga po 3 kleksy serka ze szczypiorkiem, posyp kawałkami boczku i świeżym szczypiorkiem. 

Mam ochotę na

Kanadyjskie frytki
Kanadyjskie frytki
czas przygotowania: 15 minut
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 6 minut
Sernik amerykański z polewą toffi i orzechami
Sernik amerykański z polewą toffi i orzechami
czas przygotowania: 50 minut
Kremowa zupa z podgrzybkami
Kremowa zupa z podgrzybkami
czas przygotowania: 60 minut
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
czas przygotowania: 70 minut