Kapustę i cebulę dymkę drobno posiekaj, dopraw solą, pieprzem, majonezem i łyżką serka. Wymieszaj do połączenia składników razem z 2 łyżkami posiekanego szczypiorku.
Bułki podpiecz w piekarniku nagrzanym do 150°C (góra-dół) przez 3 minuty.
Zagotuj wodę w garnku, wyłącz palnik, włóż parówki i pozostaw na 5 minut.
Na suchej patelni obsmaż boczek na złoty kolor z obu stron, na koniec dodaj miód, smaż minutę i wyłącz. Lekko przestudzony boczek pokrój na małe kawałki.
Bułki rozkrój wzdłuż, nie przecinając do końca. Środki wysmaruj musztardą, włóż do każdej bułki po jednej parówce. Do środka nałóż po 2 łyżki surówki z kapusty, na każdego hot doga po 3 kleksy serka ze szczypiorkiem, posyp kawałkami boczku i świeżym szczypiorkiem.