1 łyżeczka oleju bez zapachu, może być olej z orzechów
50 g miękkiego brązowego cukru
1 łyżeczka esencji z wanilii
4 świeże brzoskwinie pocięte w plastry
180 g serka Philadelphia Light
60 g cukru pudru
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż na blaszce papier do pieczenia. Delikatnie pędzlem nasmaruj olejem każdą warstwę ciasta filo i potnij je na dwanaście równych prostokątów. Umieść na papierze do pieczenia i piecz przez 4 minut albo aż do momentu, kiedy będzie chrupkie i złociste. Odstaw aż wystygnie.
Do miski wrzuć plastry brzoskwini i równomiernie posyp je brązowym cukrem i esencją z wanilii. Rozgrzej patelnię i smaż je przez 2 minuty na każdej stronie, tak żeby cukier się roztopił i przykrył je „syropową” powłoką.
Wymieszaj w misce serek Philadelphia z cukrem pudrem. Ułóż kilka arkuszy ciasta, przełóż je masą serkową, Ostatnią warstwę arkuszy posyp cukrem pudrem.